Политика за приватност

Последно ажурирано: 01.08.2023

Услугата Optispin (во натамошниот текст: Услуга) е бесплатен предлог на најдобрите пакети од словенечките телеком оператори врз основа на прашалник. По завршување на процесот, на корисникот ќе му бидат прикажани најповолните ценовни и технички пакет опции на телекомуникациските оператори. По изборот и потврдувањето на една од опциите, корисникот ќе добие персонализирана понуда од избраниот телекомуникациски оператор.

Сопственик на збирката на лични податоци е компанијата Optispin, телекомуникации, услуги и консалтинг, d.o.o., Lokavška cesta 7, 5270 Ajdovščina, Словенија, регистарски број:

6920098000, [email protected] (Во понатамошниот текст Optispin)

 1. ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ВО БАЗАТА НА КОРИСНИЦИ НА УСЛУГИ (Член 13 од Општата регулатива за заштита на податоците – GDPR)
 • Цел на обработка на лични податоци::

Optispin ги обработува личните податоци на корисниците на услугата со цел да ги развие и презентира опциите на пакетите на услуги за мобилни комуникации и пристап до Интернет, користејќи го името на корисникот за да го идентификува корисникот, адресата за да ја провери достапноста на технологија (GPS сигнал, оптичка мрежа, кабелска мрежа), адреса на е-пошта за испраќање на понудата, телефонски број за добивање дополнителни информации од корисникот, забрзана комуникација за прецизирање на опциите на пакетите и разјаснување на други околности кои влијаат на резултатите на услугата Optispin презентирани на корисникот може да се обработи.

За понатамошна обработка од страна на корисникот, собраните лични податоци се доставуваат до телекомуникациските оператори избрани од него, кои ги обработуваат заради креирање на понуда на услуги на Интернет и мобилни телефони (маркетиншки цели).

 • Правна основа за обработка на лични податоци:

Правна основа за обработка на лични податоци е извршувањето на договор (прифатените Општи услови и услови) помеѓу корисникот и Optispin.

Optispin ги информира корисниците кои поднеле апликација за услугите на Optispin (прифатени услови и услови) за неговите услуги врз основа на неговите законски интереси. Optispin осигурува дека овие интереси секогаш се надминати од правата и слободите на корисникот и му овозможува на корисникот да се откаже од примање комерцијални пораки со примање инструкции во СМС порака за тоа како да се откаже од примање пораки.

 • Корисници или категории на корисници на лични податоци, доколку ги има: 
 • Oператори на телекомуникациски услуги

Личните податоци на корисниците на услугата се проследуваат до телекомуникацискиот оператор избран од корисникот (избор на понудени пакети).

Телеком оператори се компаниите::

 • A1 Македонија, Плоштад Пресвета Богородица бр. 1, 1000 Скопје,

Optispin хет mit jedem der Telekommunikationsbetreiber einen Vertrag über die geschäftliche Zusammenarbeit abgeschlossen, der in Übereinstimmung mit den Bestimmungen der allgemeinen Datenschutzverordnung die Übermittlung die Übermittlung, den die Zugallunge ierten Angebots für den Optispin-Nutzer auf der Grundlage des ausdrücklichen Willens des Nutzers festlegt.

 

Преглед на ИТ и веб-инфраструктура:

Веб-страница Optispin.net wird auf den Servern des Unternehmens gehostet:

AVANT.SI d.o.o., Poslovna cona A 49, 4208 Šenčur, SI – Словенија. Optispin соработува со AVANT.SI d.o.o. и склучил договор за обработка на лични податоци кој обезбедува доволно гаранции за обработка на личните податоци на корисникот во согласност со договорот, без личните податоци на корисникот да бидат пренесени во трети земји.

Прашалникот на страницата со неговите програми дозволува:

Платформата Paperform од Paperform PTY. LTD, компанија основана и постоечка според законите на Австралија (регистрациски број ACN 615 732 682) со седиште на 1/1 Prospect St, Leichhardt, NSW 2040 Австралија.

Следната платформа овозможува електронска комуникација со корисниците и складирање на податоци:

ActiveCampaign на ActiveCampaign, LLC, корпорација инкорпорирана и постоечка според законите на Соединетите Американски Држави со главно место на деловна активност на улицата Норт Дирборн 1, Чикаго, IL 60602.

Google Ireland Limited, инкорпориран согласно законите на Ирска (регистриран број 368047) со седиште на Гордон Хаус, улица Бароу, Даблин 4, Ирска. Optispin склучи договор за обработка на лични податоци со Google Ireland Limited, кој обезбедува доволно гаранции за договорна обработка на личните податоци на корисникот без да се префрлат личните податоци на корисникот во трети земји; Optispin исто така ги користи услугите на Google Ireland Limited за електронска комуникација (e-mail) со корисниците со цел да обезбеди преглед на можностите на понудите што ги нудат телекомуникациските оператори и да ги информира корисниците за новите понуди од телекомуникациските оператори кои се релевантни за корисниците може да бидат соодветни.

ClickSend Pty Ltd of Level 24, 367 Collins Street, Melbourne, Victoria, Australia 3000 (“ClickSend”).

 • Информации за пренос на лични податоци во трета земја

Личните податоци обработени на платформата ActiveCampaign се пренесуваат во САД. Optispin склучи договор за обработка на лични податоци со ActiveCampaign (Стандардни договорни клаузули усвоени од Европската комисија) достапни на линкот и обезбедува доволно гаранции за договорна обработка на личните податоци на корисникот и пренос на лични податоци во САД. Политиката за приватност на платформата ActiveCampaign е достапна на врската подолу.

Личните податоци обработени на платформата Paperform се пренесуваат во Австралија. Optispin склучи договор за обработка на лични податоци со Paperform, кој обезбедува доволно гаранции за договорна обработка на личните податоци на корисникот. Прописите за заштита на податоците на платформата Paperform можете да ги најдете на следниот линк.

Личните податоци обработени на платформата ClickSend се пренесуваат во Австралија. Optispin склучи договор за обработка на лични податоци со ClickSend, кој обезбедува доволно гаранции за договорна обработка на личните податоци на корисникот. Прописите за заштита на податоците на платформата Paperform можете да ги најдете на следниот линк.

 • Период на чување на личните податоци.

Optispin ги чува личните податоци на корисникот 6 години со цел да ги обезбеди претплатените услуги, односно да го информира корисникот за најдобрите и најрелевантните понуди од телеком провајдерите.

 • Информации за постоењето на индивидуални права

Корисникот има право на пристап до лични податоци, исправка на лични податоци и бришење на лични податоци (доколку е применливо, барањето за бришење на личните податоци ќе се третира како еднострано повлекување од договорот), како и право на приговор на обработката и правото на преносливост на податоците.

Сите правни барања може да се испратат на [email protected].

Корисникот има право да поднесе жалба до надзорниот орган: Можете да поднесете жалба до Службеникот за заштита на податоци (aдреса: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-пошта: [email protected], tелефон: 012309730, bеб-страница: www.ip-rs.si).

 • Дополнителни информации:

Обезбедувањето лични податоци е договорна обврска на корисникот и Optispin не може да му ја обезбеди услугата на корисникот без да обезбеди лични податоци.

 • Информации за постоењето на автоматско одлучување

Optispin ги обработува собраните лични податоци на автоматизиран начин и врз основа на личните податоци што ги дава лицето, ги избира најпогодните и поволните од својата база на податоци за сите понуди на Интернет и мобилни услуги. Индивидуалните понуди на пакети се направени до корисникот врз основа на автоматско одлучување. Корисникот автоматски го добива предложениот избор на опции на неговата e-mail адреса.

 1. ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ВО БАЗАТА НА КОРИСНИЦИ НА УСЛУГИ (член 13 од Општата регулатива за заштита на податоци – GDPR)

Веб-страницата Optispin.net користи колачиња, аналитика, пиксели и додатоци за да го подобри корисничкото искуство, да го следи сообраќајот на веб-страницата и да ја подобри веб-страницата. Овие цели се дополнително дефинирани во делот Политика за колачиња.

6.6.3. Политика за колачиња

 • Што се колачиња и зошто се потребни?

Ова се мали текстуални датотеки што повеќето веб-локации ги складираат на уредите што корисниците ги користат за пристап на Интернет за да ги идентификуваат поединечните уреди што корисниците ги користат за пристап до веб-локациите. Нивното складирање е под целосна контрола на прелистувачот на корисникот, кој по желба може да го ограничи или оневозможи складирањето на колачиња. Колачињата не се штетни и секогаш се привремени.

Колачињата се мали текстуални датотеки што се преземаат на компјутерот на корисникот кога тој посетува веб-локација, обично со содржина:

 • Името на колачето и серверот што го испратил колачето,
 • Животниот век на колачето,
 • Вредноста (единствен број).

Колачињата се од суштинско значење за обезбедување онлајн услуги погодни за корисниците. Најчестите функции за електронска трговија не би биле можни без колачиња. Колачињата ја прават интеракцијата помеѓу веб-корисникот и веб-локацијата побрза и полесна. Тие му помагаат на веб-локацијата да ги запомни преференциите и искуствата на корисникот, што заштедува време и го прави прелистувањето поефикасно и попријатно.

 • Поставки за колачиња

Некои колачиња се бришат веднаш штом ќе го затворите прелистувачот. Овие колачиња се нарекуваат колачиња за сесија или привремени колачиња бидејќи траат само колку сесијата и повеќе не се чуваат по завршувањето на сесијата. Овие колачиња обично содржат само код за идентификација што може да го препознае само веб-локацијата што го поставила колачето.

Другите колачиња имаат одреден животен век или период на важност. Тие се користат за да се утврди дека веќе сте најавени на одредена веб-локација или да запомните информации за одредени параметри, како на пр. Б. Вашите јазични преференции.

Ние користиме 3 групи колачиња на Optispin.net, од кои едната можете да ја промените. Поставките за колачиња се однесуваат на уредот што моментално го користите на нашата веб-локација.

Строго неопходни колачиња, кои се потребни за Optispin.net да функционира правилно и да обезбеди непречено функционирање на Optispin.net.

 • Овие колачиња не можат да се оневозможат (не бараме ваша согласност за овие колачиња)

Аналитички колачиња, кои се користат за анонимно мерење на сообраќајот на веб-локацијата и собирање податоци за користењето на веб-локациите за да можеме постојано да го подобруваме корисничкото искуство врз основа на нашите увиди.

 • Овие колачиња може да се приспособат, одредува корисникот (со користење на страницата, се согласувате со нивното поставување)

Колачиња за рекламирање и колачиња за ретаргетирање, кои може да се користат за да ви прикажат рекламна содржина приспособена на вашите интереси на нашата веб-локација и/или на надворешни веб-локации.

 • Оневозможување веб-колачиња

Можете да одбиете некои или сите колачиња што ги користиме на нашите веб-локации со менување на поставките на вашиот пребарувач; сепак, ова може да ја ограничи вашата способност да ги користите нашите веб-локации и некои или сите нивни функции.

Можете привремено да го оневозможите преземањето/зачувувањето на веб-колачињата со користење на приватниот „инкогнито“ прозорец на вашиот прелистувач. Бидејќи со приватно сурфање можете да посетувате Интернет без веб-пребарувачот да складира информации за посетените страници.

Можете да го контролирате и надгледувате трајното оневозможување на веб-колачињата (до вашата следна посета или додека не ги вклучите повторно) во вашиот веб-пребарувач. За информации за поставките за колачиња, ве молиме изберете го веб-пребарувачот што го користите:

Предупредување! Треба да знаете дека ако трајно ги оневозможите/бришете колачињата, ќе ја изгубите можноста да ги зачувате вашите лични поставки, статусот на најавување, информациите за завршените онлајн регистрации и многу повеќе, а страниците нема да функционираат правилно или ќе ви бидат одбиени дополнителните можности. Исто така, веб-локациите се вчитуваат малку побавно бидејќи сликите и целата содржина треба да се вчитуваат наново секој пат.

 • Колачињата што ќе ги користи Optispin.net
 1. Колачиња за веб-локација Optispin.net:

1                  _hjIncludedInSample                 1                                                                .optispin.net 

2                  _gat                                                 1                                                                .optispin.net

3                  _gid                                                 GA1.2.1316003117.1548926796        .optispin.net

4                  _ga                                                  GA1.2.1625812920.1547467946         .optispin.net

5                  nc-set                             1              .optispin.net / Колачиња за персонализирање на поставките на другите колачиња

6                  nc-analytics                  1              .optispin.net/ Колачиња за персонализирање на поставките на другите колачиња

 1. Piškotki najpogostejših zunanjih spletnih strani/servisov:
Ime piškotka Čas piškotka Namen Podjetje
_ga 2 leti Статистика за преглед на страница Google Inc.
_gat_GaGlobal_1 1 sekunda Статистика за преглед на страница Google Inc.
_gat_GaGlobal_2 1 min Статистика за преглед на страница Google Inc.
_gat_GaL1_2 1 min Статистика за преглед на страница Google Inc.
_gid 1 dan Статистика за преглед на страница Google Inc.
.doubleclick.net   DoubleClick for Publishers (DFP) – Display advertising platform Google Inc.
.hotjar.com   HotJar – Analytics and user feedback tool Hotjar Ltd
.cdnma.com   Netresults NetResults Inc.
.onesignal.com   OneSignal – browser push notifications OneSignal Inc.
.google.com   Google Google Inc.
.facebook.com   Facebook pixel – Ремаркетинг со FB реклами (FB ремаркетинг) Facebook Inc.
.criteo.com   Criteo – Ремаркетинг на мрежата за прикажување (display remarketing) Criteo SA
.creativecdn.com   RTB House – Ремаркетинг на мрежата за прикажување (display remarketing) RTB House S.A.
.googleadservices.com   Приказ на рекламни пораки Google Inc.
.snatchbot.me   Прозорец за дијалог The Snatch Group Ltd
.adrecover.com   Приказ на рекламни пораки AdPushup Software (P) Limited
prism_*   Статистика за преглед на страница ActiveCampaign
[nc-cta-button]

 

Ги користиме следните функции на нашите веб-локации за да ја измериме активноста на корисниците:

 1. a) Optispin

Ние користиме колачиња .optispin.net главно за оптимално функционирање на веб-страницата.

Колачињата на .optispin.net се чуваат врз основа на член 6 (1) (ѓ) GDPR. Имаме легитимен интерес за подобрување на перформансите на нашата веб-страница.

 1. b) Google Universal Analytics

Оваа веб-локација користи Google Universal Analytics за да го анализира сообраќајот на веб-локацијата. Со него управува Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics користи таканаречени „колачиња“. Информациите добиени од колачето за вашата употреба на оваа веб-локација обично се пренесуваат на сервер на Google во САД и се складираат таму.

Можете да ги оневозможите колачињата на Google Universal Analytics со кликнување на врската подолу. Ако изберете да не прифатите одредени колачиња, можеби нема да можете да користите одредени функции на нашата веб-локација. Ако одлучите да не добивате персонализирано рекламирање, тоа значи дека иако ќе добивате рекламирање преку Интернет, таквото рекламирање нема да биде прилагодено на вашите преференции и однесување при сурфање.

Google е регистриран за заштитата на приватноста ЕУ-САД за меѓународни преноси на податоци и затоа е предмет на регулативите на ЕУ за заштита на податоците.

За повеќе информации за политиката за приватност на Google, видете ја оваа врска.

Колачињата на Google Universal Analytics се чуваат врз основа на член 6 (1) (а) GDPR.

 • Рекламирање засновано на тоа како корисниците ги користат нашите веб-локации (рекламирање во однесувањето)

Нашите веб-локации користат колачиња за таканаречено рекламирање во однесувањето. Тоа се текстуални датотеки што се користат за складирање податоци на вашиот компјутер што содржат информации за користењето на веб-локацијата што ја посетувате (број на посети, времиња на посети, должина на престој на поединечни страници итн.), г. Х. кориснички профили. Овие профили за користење се анонимизирани и оценети за да можат да понудат содржина приспособена на интересите на поединечниот корисник кога онлајн рекламирањето (на пр. рекламни банери) се прикажува на други веб-локации. Во овој контекст, не се зачувуваат лични податоци како име, адреса и адреса на е-пошта во колачињата.

Во овој случај, IP-адресата се собира директно од давателот на услугата за таргетирање на однесувањето, но обично се складира само во скратена или шифрирана форма (т.е. IP адресата се заменува со различен сет на броеви што не ја следат оригиналната IP адреса низа на броеви и повеќе не може да се следи или обработи).

Таргетирањето на однесувањето и другите форми на рекламирање на нашите веб-локации се спроведуваат делумно од нас, а делумно од трети страни:

 1. a) Google Remarketing

Нашата веб-локација ја користи функцијата за ремаркетинг на Google Analytics во врска со Google Ads и DoubleClick. Оваа услуга е обезбедена од Google Inc., лоцирана на 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Ова овозможува рекламирањето да се прави врз основа на вашите лични интереси кои произлегуваат од вашата мината историја на користење и прелистување на еден уред (на пр. вашиот мобилен телефон) и на други уреди (на пр. вашиот таблет или компјутер).

Откако ќе дадете согласност, Google ќе ја поврзе вашата историја на прелистување веб и апликации со вашата сметка на Google за таа цел. Ова му овозможува на секој уред што се најавува на вашата сметка на Google да ја прикаже истата персонализирана рекламна порака.

Ако сте ја овозможиле оваа функција, Google Analytics собира идентификатори за рекламирање кои се привремено поврзани со нашите податоци на Google Analytics за да идентификува и создаде публика за рекламирање преку уреди.

Можете трајно да го оневозможите ремаркетингот/таргетирањето меѓу уредите со исклучување на персонализираното рекламирање во вашата сметка на Google. За да го направите ова, следете ја оваа врска.

Собирањето на податоците собрани преку вашата сметка на Google се заснова исклучиво на вашата согласност, која можете да ја дадете или повлечете на Google во согласност со член 6(1)(а) од GDPR. Збирката на податоци што не се собрани во вашата сметка на Google (на пр. затоа што немате сметка на Google или сте се одјавиле) се заснова на член 6 (1) (ѓ) од GDPR, на кој имаме легитимен интерес за анализирање на однесувањето на анонимните корисници за рекламни цели.

Можете да најдете повеќе информации и политиката за приватност на Google на овој линк.

 1. b) Google Ads

За целите на нашата веб-локација, ја користиме маркетинг алатката Google Ads, рекламна услуга обезбедена од Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САД; „Google“).

Google Ads користи и колачиња, кои се складирани на вашиот компјутер, за да го анализира корисникот. Покрај колачињата, Google Ads користи мали невидливи бројачи (веб-светилници) кои ни овозможуваат да собираме дополнителни информации за сообраќајот на корисникот на нашата веб-локација. Информациите собрани од колачиња и бројачи се чуваат на сервер на Google во САД со цел да се користат за идна проценка на вашето однесување при користењето. Дополнително, изведувачите на Google можат да пристапат до евалуацијата, а со тоа и до вашите податоци, но Google нема да ја комбинира вашата IP адреса со други податоци складирани од Google.

Можете да го оневозможите користењето на овие колачиња преку поставка во софтверот на вашиот пребарувач, но тоа може да влијае на работата на некои од услугите на нашата веб-локација.

Колачињата на Google Ads се чуваат врз основа на член 6 (1) (ѓ) GDPR. Имаме легитимен интерес за подобрување на перформансите на нашите веб-страници и нивното рекламирање.

 1. c) Hotjar

Нашата веб-локација ја користи алатката за онлајн маркетинг Hotjar од Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europe Тел.: +1 (855) 464-6788). Ова е алатка за анализа која ни помага да ја следиме употребата на нашата веб-локација (на пр. да видиме како сурфате на нашата веб-локација). Целта е да се оптимизира вашето корисничко искуство и да се направи нашата понуда уште поатрактивна. За таа цел, Hotjar поставува колаче на вашиот компјутер. За повеќе информации за колачињата што ги користи Hotjar, видете ја врската подолу.

Hotjar ни овозможува да ги собираме следниве информации: (i) податоци специфични за уредот (IP адресата на вашиот уред, која се собира и складира во анонимна форма, големина на екранот на уредот, тип на уред, единствени идентификатори на уредот), информации за прелистувачот, земја како географска локација локација, за гледање на јазикот избран за веб-локацијата и (ii) акредитации за најавување (поврзани со доменот, посетените страници, земјата како географска локација, јазикот избран за прикажување на веб-локацијата и датумот и времето кога се посетени веб-локациите). Во принцип, вашите податоци се собираат само во анонимна форма, не се прават лични врски.

За повеќе информации за политиката за приватност на Hotjar, видете ја врската подолу. Можете да приговорите на идното собирање и складирање на вашите податоци од страна на Hotjar преку врската.

Колачињата Hotjar се чуваат врз основа на член 6 (1) (ѓ) GDPR. Имаме легитимен интерес да го анализираме однесувањето на корисниците со цел да ги оптимизираме перформансите на нашите веб-локации и нивното рекламирање.

 1. d) Facebook pixel

Нашата веб-локација го користи таканаречениот Facebook пиксели код од Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, “Facebook”. Пикселот на Facebook е дел од кодот на нашата веб-страница. Оваа алатка ни овозможува да ги следиме активностите на корисниците на нашата веб-страница и на тој начин да им прикажуваме персонализирани рекламни пораки на социјалната мрежа Фејсбук. За таа цел, Facebook пикселот воспоставува директна врска со серверите на Facebook. Во овој случај, серверот на Facebook е информиран дека сте ја посетиле нашата веб-страница и Facebook ги додава овие информации на вашиот личен профил на својата веб-страница. Повеќе информации за собирањето и користењето на вашите лични податоци на веб-страницата на Facebook, вклучувајќи ги вашите права и избори, може да најдете овде.

Можете да ја деактивирате функцијата како што е опишано овде (мора да сте најавени со вашата сметка на Facebook).

Фејсбук пикселот ни овозможува и да создаваме таканаречени виртуелни целни групи со цел да поставуваме реклами за корисници со слични карактеристики на Facebook. За таа цел, Facebook поставува колаче на вашиот компјутер. Кликнете овде за да ја повлечете вашата согласност.

Колачињата на Facebook се чуваат врз основа на член 6 (1) (а) GDPR.

 1. e) Push известувања од OneSignal

Ако дадете согласност да добивате веб-притисни известувања на нашата веб-локација со проверка на копчето „Дозволи“, прелистувачот на вашиот уред (мобилен или десктоп) ќе испраќа известувања за притисни преку платформата OneSignal на американскиот провајдер OneSignal Inc. лоцирана на 2194 Esperanca Avenue, Санта Клара, CA 95054, САД. Информациите за вашиот уред (ID на вашиот пребарувач) се складираат и обработуваат во базата на податоци на OneSignal во Соединетите Држави за да можеме да ви испраќаме пораки со push до вашиот прелистувач преку нивната платформа подоцна. За повеќе информации за политиката за приватност на OneSignal, посетете ја нивната веб-страница.

Испраќањето на push-пораки преку OneSignal се заснова на член 6 (1) (а) GDPR.

Можете да го деактивирате приемот на push-пораки во поставките на вашиот прелистувач.

 1. f) DoubleClick

Оваа веб-локација ја користи алатката за онлајн маркетинг DoubleClick од Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. DoubleClick ни овозможува да прикажуваме рекламни пораки (банери) на нашата веб-локација и да ја мериме нивната ефикасност. Овие информации нема да се користат заедно со информации за лична идентификација од други услуги на Google, освен ако корисникот не се согласи.

DoubleClick користи таканаречени „колачиња“. Информациите добиени од колачето за вашата употреба на оваа веб-локација обично се пренесуваат на сервер на Google во САД и се складираат таму.

Google се регистрираше за заштита на приватноста ЕУ-САД за меѓународни преноси на податоци и затоа е обврзан со регулативите на ЕУ за заштита на податоците.

Можете да ги оневозможите колачињата на DoubleClick следејќи ја врската на веб-локацијата. Ако изберете да не прифатите одредени колачиња, можеби нема да можете да користите одредени функции на нашата веб-локација. Ако одлучите да не добивате персонализирано рекламирање, тоа значи дека иако ќе добивате рекламирање преку Интернет, таквото рекламирање нема да биде прилагодено на вашите преференции и однесување при сурфање.

За повеќе информации за политиката за приватност на Google на DoubleClick, видете ја оваа врска.

DoubleClick се користи врз основа на член 6 (1) (ѓ) GDPR. Имаме легитимен интерес за подобрување на перформансите на нашата веб-страница и нејзиното рекламирање.

 • Меѓународен пренос на лични податоци

Доколку ги пренесеме вашите лични податоци надвор од Европската економска област, тоа го правиме по внимателно испитување на релевантните правни основи и заштитни мерки, на пр. Б. Политики за заштита на податоци познати како обврзувачки корпоративни правила или BCR, стандардни договорни клаузули усвоени од Европската комисија или комесарот за информации и одобрени од Европската комисија во согласност со релевантниот закон, еден или повеќе кодекси на однесување издадени од здружение или друго субјекти одобрени од Комесарот за информации, признати механизми за сертификација (како што е штитот за приватност ЕУ-САД) или, каде што е одобрен од Комесарот за информации, договорни клаузули помеѓу контролорот или обработувачот на податоци и контролорот на податоци, обработувачот или примачот на лични податоци во трета земја или меѓународна организација.

 • правата на субјектот на податоците

Би сакале да ве потсетиме на вашите права во однос на вашите лични податоци, кои можете да ги остварите со испраќање е-пошта на [email protected]. Овие ви овозможуваат:

 • Можете да побарате пристап до вашите лични податоци и информации за тоа како ги користиме и обработуваме вашите лични податоци.
 • Можете да побарате корекција или бришење на вашите лични податоци.
 • Можете да побарате да ја ограничиме употребата на вашите лични податоци.
 • Можете да ги побарате личните податоци што ни ги дадовте (ние ќе ви ги доставиме во структуриран и машински читлив формат, на пр. табела на Excel) и имате право овие податоци за пренос на лични податоци на друго одговорно лице за обработка на податоци,
 • Може да се спротивставите на обработката на вашите лични податоци за одредени цели (видете го делот „Вашето право да приговарате на обработката на вашите лични податоци за одредени цели“ за повеќе информации).
 • Можете да ја повлечете вашата согласност за ние да ги користиме вашите лични податоци, во тој случај ќе се потпреме на вашата согласност. Ако го повлечете, тоа нема да влијае на законитоста на нашата употреба и обработка на вашите лични податоци што се заснова на вашата согласност пред точката на повлекување.

Исто така, имате право да поднесете жалба до надзорниот орган. Во Република Словенија, ова е Службеникот за информации, чии податоци за контакт може да ги најдете овде: Службеник за информации:

За повеќе информации за вашите права во врска со вашите лични податоци, вклучително и специфични ограничувања што се однесуваат на некои од овие права, ве молиме погледнете ги членовите 12 до 23 од Општата регулатива за заштита на податоците, кои можете да ги консултирате овде: РЕГУЛАЦИЈА (ЕУ) 2016/679 ДЕС ЕВРОПСКИТЕ ПАРЛАМЕНТИ И СОВЕТ.

Вашето право да приговарате на обработката на вашите лични податоци за специфични цели

Исто така, ги имате следните права во однос на вашите лични податоци, кои можете да ги остварите на ист начин како и во претходниот дел:

 • Може да се спротивставите на употребата или обработката на вашите лични информации каде што ги користиме или обработуваме при извршување на задача извршена во јавен интерес каде што ги обработуваме вашите лични информации врз основа на нашите легитимни интереси, вклучително и „профилирање“ ( на пример, предвидување на вашето однесување врз основа на лични податоци) врз основа на една од овие цели.
 • Може да се спротивставите на обработката на вашите лични податоци за цели на директен маркетинг (вклучувајќи ја секоја автоматска проценка што ја правиме за вас или која било од вашите карактеристики каде што е поврзана со таков директен маркетинг).

Можете исто така да го искористите вашето право да приговарате на употребата или обработката на вашите лични податоци за цели на директен маркетинг.

 • Кликнете на врската за отпишување на дното на секоја од нашите маркетинг пораки и следете ги упатствата што се појавуваат во вашиот прелистувач кога ќе кликнете на таа врска. или
 • Испратете е-пошта на [email protected] и побарајте да престанеме да ви испраќаме маркетинг пораки. Мора да го наведете типот на комуникации од кои сакате да се откажете.

Ако се откажете од директен маркетинг преку метод на комуникација различен од маркетиншките комуникации што ги добивте од нас, мора да ни го дадете вашето име и информации доволни за да ни овозможите да ве идентификуваме во врска со комуникациите што ги добивате.

Нашата употреба на автоматско одлучување, вклучително и профилирање.

Во одредени случаи, автоматското одлучување (вклучувајќи и профилирање) се врши врз основа на лични податоци што ги добиваме од вас.

Промени во нашата политика за приватност.

Можеме одвреме-навреме да ја менуваме нашата политика за приватност и ќе ве известиме за таквите промени. Ако продолжите да пристапувате до нашата веб-локација на или по овој датум, се согласувате со новата верзија на нашата политика за приватност.

Ако имаме намера да ги користиме вашите лични податоци за нова цел, ќе ви обезбедиме информации за таа цел и сите други релевантни информации пред да ги користиме вашите лични податоци за таа нова цел.

Промени на вашите лични податоци

Ве молиме известете не за какви било промени на вашите лични податоци за да бидат точни и ажурирани на нашата адреса: [email protected]

 

Вашата доверба ја сфаќаме сериозно!

Имав многу пријатно искуство - без многу сурфање на интернет и исцрпни споредби, најдов многу добар пакет.

— Бранко Лазов - Куманово

Бев задоволен од брзиот одговор и договорот со консултантот. Само се надевам дека сè ќе остане така и ќе функционира добро.

— Александар Иванов - Скопје

Во рок од пет дена ги имав сите понуди! Брз одговор, многу сум задоволен од услугата.

— Виолета Крстева - Битола

Пониските примања ги принудуваат луѓето да ги оптимизираат трошоците и семејниот буџет, а ние баравме нешто што ни одговара. Професионални, пријателски, брзи, ефикасени. Ја препорачувам оваа услуга!

— Марија Илова - Скопје

Многу корисно затоа што потребна ви е само една минута и на тој начин се трудиш да го оптимизираш твојот провајдер. ???? Консултантот ни се јави сам и брзо се одлучивме за опција.

— Ристо Камчев - Штип
1000+
посетители дневно
заштеда до 12000
денари
96%
задоволни корисници
30000
реализирани договори

Партнери