Najboljša ponudba

Kako do najboljše ponudbe?

Katja Kastelič

10 stvari na katere moraš biti pozoren!

Cena
Ko zagledaš akcijsko ponudbo, je cena običajno različna glede na prvo in drugo leto. Predlagam ti, da si izdelaš izračun na povprečje. Primer: seštej znesek naročnin vseh mesecev in deli s 24 meseci (kolikor običajno znaša vezava za novega naročnika).

Popust
Preveri, ali želiš popust na naročnino, programsko opcijo ali izdelek.

Storitve
Internet: hitrejši je boljši, ni pa nujno, da je primeren zate, ker je s tem običajno cena višja.

Katere programe spremljate? Koliko televizorjev imate? Ste že preizkusili TV na mobilni napravi?

Ali še uporabljate stacionarni telefon?

Tehnologija
Če imaš na svojem naslovu možnost optičnega priključka, ti svetujem, da izbereš optični priključek (manj možnosti za okvare in hitrejše delovanje). Če to ni mogoče, ti ostane še baker (VDSL ali ADSL) in koaksialni kabel. Če nimaš nič od navedenega, potem je na še voljo LTE signal, kateri na večino območjih dela zelo vredu. Pokritost na svojem naslovu lahko preveriš tukaj (deluje samo na računalniku).

Strošek prehoda
Če se odločaš za zamenjavo operaterja in tako pridobiš najboljše ugodnosti kot nov naročnik, ali združitev storitev pri enem operaterju (kar ti svetujem), preveri kakšen je strošek prehoda oz. koliko imaš pogodbenih obveznosti za poplačilo pri obstoječem ponudniku.

Mobilni paket in izbira mobilnega aparata
Kaj ti je bolj pomembno; telefon ali paket? 😉 Predvidevam, da oboje. Pojavljajo se paketi, kjer po akcijski ceni paketa prejmeš tudi telefon. Bodi pozoren na te akcije, istočasno pa preveri, ali ti bolj odgovarja združitev v tako imenovani družinski paket – povezane storitve – ali samostojna naročnina.

Če imaš kakšno vprašanje ali potrebuješ pomoč pri izbiri, smo ti na voljo.

optispin.net

👇

”Postavi se v situacijo, kdaj, kje in kako boste uporabljal internetne in mobilne storitve.”

Vezava:
Pred sklenitvijo paketa vprašaj kakšni so tvoji stroški prekinitve po enem mesecu, enem letu in tik pred iztekom vezave. Mogoče se v tem času pojavi storitev – paket, kateri bo bolj pisan na tvojo kožo.

Napredne storitve:
Ponudba naprednih storitev je zelo velika pri vseh slovenskih operaterjih. Povprašaj jih tudi po tem in posodobi vaše storitve.

Inštalacijo:
Pozanimaj se ali se bo tehnologija zamenjala in stem ali bo potrebno pripeljati nov kabel. V primeru razširitve paketa ali dodatnih televizorjev ali bo potrebno napeljati nove kable. Na kakšen način in kdo bo to izvedel.

Tvoje želje

To bi moralo biti na prvem mestu! Tvoje-vaše želje in potrebe so najbolj pomembne! Lepo se je prepustiti svetovalcu in njegovim predlogom, ampak ne pozabi, vi boste storitve uporabljali in tudi plačevali.

Naj ti uspe pridobiti storitve v katerih boste uživali in boste točno vedeli zakaj zanje plačujete.

Če imaš kakšno vprašanje ali potrebuješ pomoč pri izbiri smo ti na voljo.

optispin.net