Najboljša ponudba

Efektivna ko-mu-ni-ka-ci-ja

”Najprej je bil dotik, nato so sledile besede”

Miha Žibrat

Opažamo, da nam gre pogovor vedno slabše od jezika. Vedno več zasedamo pozo s sklonjeno glavo in tipkanjem po tipkovnici ali mobilnem telefonu.

Ja, to je resnica…

Efektivna komunikacija je v tej zgodbi mišljena kot kako komunicirati, da pridemo do najbolj efektivne ponudbe za svoje potrebe.

Če nas nekdo pokliče ali piše email nas zagotovo zmoti pri tem kar počnemo ali pa tudi če nič ne počnemo.

Potrebno se je odločiti ali si želim optimalno ponudbo ali ne. Če je odgovor ja je potrebno v to vložiti nekaj energije. V nasprotnem bo samo prodajnik izgubljal čas z vami in se v tem času ne bo mogel posvetiti strankam, ki so v sedanjem trenutku zainteresirane za boljšo ponudbo zase in za svojo družino.

Bodimo fer.

Ok, odločili ste se, da želite ali boljši ponudbo, cenejšo ponudbo, bolj napredne storitve ali nov telefon. Poslali ste povpraševanje in sedaj čakate odgovor. 

Tukaj se pojavi manjši iziv za prodajnika, ker če vam želi resnično pravilno svetovat in vam stvari osebno prilagoditi mora stopiti z vami v kontakt. V nasprotnem primeru vam lahko posreduje samo splošno ponudbo na email.

Kaj bi raje?

“Kupujete avtomobil in posredujete povpraševanje v salon: Kupujem avto, kaj mi svetujete?” 😉

Verjamem, da se strinjate, da želite osebno prilagojeno ponudbo, katera bo zadovoljila vaše potrebe in potrebe v vaši družini.

V članku kako do optimalne ponudbe smo že opisali na kaj vse je potrebno biti pozoren.

Sedaj bi pa vam rad dal en nasvet, katerega sem tudi sam prebral ob nakupu televizorja pred dvema letoma:

Greš v nakupovalni center in ti ponudijo super TV, iščeš po internetu in najdeš super TV. Ga že skoraj naročiš in zaslediš članek ”Zakaj boste uporabljali TV?” (zanimivo vprašanje)

Berem in berem in seveda je bila takrat že aktualna resolucija 4K, ampak piše ali imate vsebine 4K in koliko metrov bo oddaljen TV od točke gledanja. Če je več kot 3 metre, 4K ne potrebujete, ker vaše oko ne bo videlo razlike. Opa in tako smo privarčevali 1000€ 😉

Zato vas opominjam postavite se v situacijo zakaj naročate internetne in mobilne storitve in zakaj jih boste potrebovali.

Sedaj ko to veste vam bo prodajalec lažje in bolj učinkovito svetoval.

On pozna ponudbo, katero vam bo lahko prilagodil glede na vaše želje. 

Se pravi: ko vas pokliče imejte že definirano vašo uporabo in uporabo vaše družine. Glede na to, kar mu boste povedali bo on zagotovo predlagal najbolj optimalno ponudbo za vas.

Stem boste razveselili vašo družino in skrajšali čas naročanja.

ps: pa še prodajalca boste razveselili in  zapomnil se vas bo kot prijetno stranko 😉